codi bones pràctiques CPAC
 
Usuari
Contrasenya
 

Inici / Agenda

SEMINARI: Colmbia i Catalunya, algo que ver. La indstria de la imatge, en moviment
20/10/2015

20 i 21 d'octubre, 19h

A la seu del CPAC (Casp, 130. 08013. Barcelona)

Entrada gratuïta, aforament limitat. Cal confirmar assistència aquí

El Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC), col·labora amb el 12è Festival de Cinema Colombià de Barcelona, acullint una de les novetats del 2015, el Seminari: 'Colòmbia i Catalunya, algo que ver', que s'estructura en dos dies de programació:

  • ‘ESTRATÈGIES TRANSMÈDIA I CONTINGUTS CONVERGENTS A SEÑAL COLOMBIA’

Per Jaime Tenorio, coordinador del canal públic Señal Colombia. Parlarem de com ha adaptat la televisió pública colombiana el repte de les noves tecnologies i el transmèdia, a més de la possibilitat de coproduccions amb Colòmbia, un dels mercats audiovisuals més potents de llatinoamèrica.

Dimarts 20 d’octubre, 19h 

CPAC ( Casp, 130. 08013 Barcelona)

Presenta la sessió: Toni Marin Vila, vice degà del CPAC

  •   ‘EL LLENGUATGE LITERARI I EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL’

Per Jorge Alí Triana, reputat director de cinema, teatre i televisió. De la mà del mestre parlarem de l'adaptació del llenguatge literari al cinematogràfic i de l'aposta que ha fet el govern colombià pel sector cultural i, específicament, per l'audiovisual, convertint aquest país en una potència. Què podem adaptar a la nostra indústria?

Dimecres 21 d’octubre, 19h

CPAC ( Casp, 130. 08013 Barcelona) 

Presenta la sessió: Francesc Llobet, degà del CPAC.

 

Colòmbia i Catalunya són dues realitats socials, jurídiques i culturals evidentment diferents. En regions geogràfiques allunyades, amb marcs i condicions polítiques diferents, i amb cultures aparentment molt diverses entre sí, comparteixen sovint aspectes i àmbits que ens acosten i ens complementen. Un d'aquests àmbits és la cultura i indústria cinematogràfica i audiovisual.

De la mà de dos destacats i respectats professionals de la creació i direcció cinematogràfiques colombianes, Jorge Alí Triana; i dels mitjans públics estatals audiovisuals de Colòmbia RTVC, Jaime Tenorio, tindrem l'ocasió de conèixer, no només les claus del merescut èxit internacional del cinema colombià contemporani, en un moment de grans expectatives i de canvis socials transcendentals per al país, sinó

també quines són les matèries primeres que nodreixen aquesta indústria, el disseny institucional i empresarial del sector, el matrimoni cada vegada més habitual entre el cinema i la televisió (ja sigui en format documental, sèrie de ficció o TV movie), davant el nou escenari de la implantació de la TDT a Colòmbia; i els objectius a mig i a llarg termini, d'una de les cinematografies actuals de referència a Amèrica Llatina, i amb major projecció internacional.

Tot això es conversarà i compartirà en el marc del Festival de Cinema Colombià de Barcelona 2015, amb reconeguts responsable de la creació, producció i gestió cinematogràfica de Catalunya, una altra regió no menys imaginativa i rica en indústries culturals, i la cinematografia de la qual n’obté nota i esment, malgrat el moment per igual incert per a alguns, eufòric per d’altres, que viu la societat catalana en ple procés de qüestionament i de canvi.

Colòmbia i Catalunya, dos relats, dues indústries, ambdues en procés de canvi, les dues en moviment indiscutible.Comparteix:  

<< Tornar

21.11.2019
::PROCLASS:: 21/11 - Propietat Intellectual i drets d'autor

veure més

veure més

Nom
Email

CPAC Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya · Tel./Fax. 93 265 81 94 · · c/Casp 130, edifici COACB 08013 Barcelona   · legal